неделя, 19 май 2024

ПЪРВА ПО РОДА СИ ВЪЗМОЖНОСТ ЗА БЪЛГАРСКИ АВТОРИ ОТ ЧУЖБИНА

Email Signature 1

Българските автори от чужбина получават за първи път възможност да се включат в инициатива, организирана в тяхна чест – конкурса “Съвременна българска художествена литература без граници” 2022. Конкурсът се организира от Националния дарителски фонд “13 века България” под егидата на Президента на Република България и има за цел да популяризира изявите на творческата диаспора в България и сред българите по света.

Право на участие в конкурса имат български творци, които живеят постоянно в чужбина и са издали една или повече книги по време на пребиваването си зад граница.

За да бъдат допуснати до конкурса, авторите трябва да бъдат номинирани от наша организация или дружество с официална регистрация в съответната страна.

BCOAA (Конфедерацията на българските културни организации и дейци в чужбина) ще номинира автори за участие в конкурса, които отговарят на посочените изисквания. Това съобщи за Aterna Press д-р Людмила Калоянова, президент на BCOAA. Авторите могат да изпращат своите запитвания относно номинациите на следния имейл: bgconfedabroad@gmail.com

Повече информация относно регламента на конкурса може да се открие на сайта на НДФ:

Конкурс „Съвременна българска художествена литература без граници“

Свързани публикации

Последни публикации

Категории