неделя, 19 май 2024

ДУХОВНОСТТА ОБЕДИНЯВА: НОВА ИНИЦИАТИВА НА BCOAA

Email Signature 1Нова инициатива на Конфедерацията на българските културни организации и дейци в чужбина (BCOAA)

Заглавието на инициативата “Духовността обединява” прокарва духовен мост между представителите на българската творческа диаспора, свързвайки под егидата на BCOAA приветствените слова на изтъкнати български творци от различни краища на света по случай 24 май.

В приветствените си слова участниците изтъкнаха решаващата роля на духовността в запазването и утвърждаването на българската културна идентичност. “Духовността обединява” ще се превърне в традиционна инициатива на Конфедерацията, чиято мисия e популяризирането на българската култура и талант по света и изграждането на креативни платформи, в които българските творци в чужбина ще имат възможност да споделят своите творчески идеи и проекти.

Приветствия поднесоха Людмила Калоянова (САЩ), президент на Конфедерацията, Емилия Юкер (Германия) и Здравка Момчева (Англия), членове на Борда на директорите, Добрин Добрев-Финиотис (Кипър), ръководител на Българския културен център “Възраждане” в Лимасол, Калина Томова (САЩ), заместник-председател на Салона за българска култура и духовност и Ангел Колев (САЩ), президент на Лигата на българските писатели в САЩ и по света.

 

Свързани публикации

Последни публикации

Категории