неделя, 19 май 2024

Дъщерите на България по света: специално издание на ЛБПСС

antology

АНТОЛОГИЯ НА СЪВРЕМЕННАТА БЪЛГАРСКА ЖЕНСКА ПОЕЗИЯ

УС на Лигата на българските писатели в САЩ и по света съобщава, че ЛБПСС ще състави и публикува специално “женско” издание на годишника си “Любослов”. Алманахът ще включва творби на български авторки от цял свят. Целта на това единствено по рода си начинание е да се създаде общо духовно пространство, което да  свърже представителките на женската поезия от България и творческата диаспора.

Поради големия интерес към изданието се обърнахме с въпроси към Людмила Калоянова, вицепрезидент на ЛБПСС.

АП: Бихте ли ни казали каква е целта на това издание? Само членове на ЛБПСС ли могат да изпращат творби за алманаха?

ЛК: Не, целта е да включим колкото се може повече български авторки от цял свят, които творят на български език. Разбира се, при по-голям брой желаещи предимство ще се дава на членките на ЛБПСС. Тук искам да направя и едно уточнение. Творбите ще се одобряват от УС на ЛБПСС преди да бъдат включени в алманаха. При оценката им ще се съблюдават критерии като оригиналност, креативност и автентичност на поетичния изказ. С други думи изпращането на творбите е необходимо, но не и единствено условие за включването им в алманаха.

АП: Какви материали трябва да се изпращат и в какъв срок?

ЛК: Очакваме авторките да изпратят между 5 и 6 творби, както и кратка творческа биография. Както вече съобщихме на ФБ страницата на ЛБПСС, материалите трябва да бъдат получени не по-късно от 1 октомври 2020 г. Адресът е: bgwritersusa@gmail.com

АП: Одобрените авторки ще трябва ли да заплащат за участието си в алманаха?

ЛК: Не, участието е безплатно. Всяка авторка ще получи копие от издадения алманах. Няма да се изплащат и хонорари, като сумите от продадените копия ще се използват за покриването на разходите по издаването на сборника.

Свързани публикации

Последни публикации

Категории