неделя, 19 май 2024

“БЪЛГАРСКИ ХУДОЖНИЦИ ЗАД ГРАНИЦА”- НАЙ-НОВИЯТ ЧЛЕН НА BCOAA

BAA1

Една от най-популярните културни организации в САЩ, “Български художници зад граница”, се присъединява към Конфедерацията на българските културни организации и дейци в чужбина (BCOAA), съобщават от ръководството на организацията.

“Български художници зад граница” е основана в Чикаго през 2007 г. с цел да подпомага и поощрява творческите изяви на български художници, които живеят и творят извън България.

Членовете на организацията са предимно от САЩ (Чикаго, Ню Йорк, Филаделфия, Ню Орлиънс, Денвър, Форт Лодърдейл, Сан Франциско), с представителство във Франция, Хърватия и Австрия.

От основаването си досега “Български художници зад граница” са участвали в повече от 30 изложби в САЩ и Европа. Дружеството включва изявени имена като Василен Васевски, Кирил Манасиев, Люсиен Димитров, Татяна Авджиев, Евгения Петров, Антония Гурковска и др. 

Конфедерацията на българските културни организации и дейци в чужбина (BCOAA) бе основана през декември 2021 г. Мисията ѝ е да консолидира усилията на културните организации и дружества извън България, като им придава повече гласност и значимост. Конфедерацията е отворена общност и приветства присъединяването на колективни и индивидуални членове, които споделят нейните цели и са готови да работят в името на общата кауза, а именно популяризирането на българската култура и творчеството на българските творци по света.

 

BAA3

BAA4

Снимки: Василен Васевски

BAA5

BAA10 1BAA9

BAA8

Свързани публикации

Последни публикации

Категории