четвъртък, 20 юни 2024

Румен Леонидов: Чикаго става мой втори дом

“Видях душата на Чикаго, останалото са подробности!”- заяви поетът, който гостува за два дни в “града на ветровете”. Българската общност го посрещна с отворени обятия, а представянето на книгата “Покаяние Господне”, което се състоя на 10 ноември в Bulgarian Collective Space Magura, премина при небивал интерес.

Събитието бе организирано от Салона за Българска Култура и Духовност, Лигата на Българските Писатели в САЩ и по Света и Фондация Аполония Прес. На срещата с големия поет, преводач и издател присъства и Генералният Консул на Република България в Чикаго г-н Иван Анчев.

Събитието бе открито с приветствие от страна на  г-жа Снежана Галчева, Председател на Салона за Култура и Духовност в Чикаго. Д-р Людмила Калоянова, Вице-Президент на Лигата на Българските Писатели в САЩ и по Света, представи Румен Леонидов на Чикагската публика, а поетът Васил Славов въведе присъстващите в поетичния свят на Румботавъра.

Присъстваха представители на творческата диаспора в Чикаго, поети, писатели и художници, както и многобройни почитатели на поета.

Photos: Aterna Press, EuroChicago

img18 img19 img20 img21 img22 img23 img24

Свързани публикации

Последни публикации

Категории