четвъртък, 20 юни 2024

БОРИС ХРИСТОВ И МИЛКО БОЖКОВ – ПОСЛАНИЯ ЗАКОДИРАНИ В КАМЪК

БОРИС ХРИСТОВ и МИЛКО БОЖКОВСАЛОНЪТ НА ПРИРОДАТА (лимитирано двуезично издание – български и английски)

17

Колекцията САЛОНЪТ НА ПРИРОДАТА е едно духовно и естетическо пътуване, на което двамата автори – поетът Борис Христов и художникът Милко Божков ни изкушават да поемем. Богатството от форми и идеи в нея водят своето начало от посланията, закодирани в Камъка, чийто мъдър смисъл Борис Христов магически превежда в близки до нас размисли и метафори. Те са и основната отправна точка, от която тръгва Милко Божков, за да съчетае цветове и думи и разкрие докрай магията на тези, осветени от поета природни изваяния.

94

Колекцията от 40 четиристишия на поета Борис Христов и 40 живописни платна на художника Милко Божков е възпроизведена в Книга и в Колекция от 40 авторски giclée арт принтове, направени с 12-цветен Epson Professional пигментен принтер върху 350гр./100% архивна памучна хартия с музейно качество на Hahnemühle. Всеки giclée принт е номериран и подписан от авторите и е придружен със сертификат за автентичност, регистриран в Art Registry системата на Hahnemühle, комбиниран с холограмен стикер с уникален номер на гърба на отпечатъка, който гарантира автентичността на авторските принтове и предотвратява евентуално фалшифициране в бъдеще .

43

The SALON OF NATURE collection is a spiritual and aesthetic journey, which the two

authors – the poet Boris Christov and the artist Milko Bozkov tempt us to take.

The richness of forms and ideas in it originates from the messages encoded in the Stone,

whose wise meaning Boris Christov magically translates into thoughts and metaphors close

to us. They are also the main starting point from which Milko Bozkov begins combining

colours and words and fully revealing the magic of those natural sculptures illuminated by

the poet.

 

37

КНИГА САЛОНЪТ НА ПРИРОДАТА – Меки корици Размер: 30,5×36,5 cm / 12×14 in Страници: 96 Фотографии, Поезия, Рисунки, Акварели, Живопис, цена 39 лева

33

Свързани публикации

Последни публикации

Категории